Můj narozeninový dort

61
- reklama -

Suroviny
16 porcí

Korpus:
6 bílků
6 žloutků
špetka soli
240 g cukru
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
Krém:
1 l mléka
3 čokoládové pudinky
1 vanilkový pudink
100 g čokolády na vaření
1 – 2 vanilkové cukry
200 g moučkového cukru
250 g másla
Dále:
marmeláda dle chuti
trochu rumu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí – tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě na 180 stupňů cca 30 – 40 minut, dle velikosti formy.


    Zobrazit celý recept

  2. Na krém uvaříme zvlášť pudinky – 750 ml + 3 čokoládové a 250 ml + 1 vanilkový. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, pudinky přendáme každý zvlášť do mísy a po částech zašleháváme máslo s cukrem (1/4 máslové směsi do vanilkového a zbytek do čokoládového). Nakonec do čokoládového krému zašleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Oba krémy pořádně vyšleháme.

  3. Korpus rozřízneme na 3 díly, spodní pokapeme rumem a namažeme marmeládou, já použila černý rybíz. Dáme čoko krém, další díl, který pokapeme opět rumem a dle chuti můžeme zase potřít marmeládou. Překryjeme horním dílem a celý dort potřeme krémem. Ozdobíme dle fantazie. Já vanilkový krém ještě trochu obarvila žlutým barvivem, aby byla barva výraznější.