Suroviny
16 porcí
- Korpus:
- 6 bílků
- 6 žloutků
- špetka soli
- 240 g cukru
- 6 lžic oleje
- 240 g hladké mouky
- Krém:
- 1 l mléka
- 3 čokoládové pudinky
- 1 vanilkový pudink
- 100 g čokolády na vaření
- 1 – 2 vanilkové cukry
- 200 g moučkového cukru
- 250 g másla
- Dále:
- marmeláda dle chuti
- trochu rumu
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí – tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě na 180 stupňů cca 30 – 40 minut, dle velikosti formy.
-
Na krém uvaříme zvlášť pudinky – 750 ml + 3 čokoládové a 250 ml + 1 vanilkový. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, pudinky přendáme každý zvlášť do mísy a po částech zašleháváme máslo s cukrem (1/4 máslové směsi do vanilkového a zbytek do čokoládového). Nakonec do čokoládového krému zašleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Oba krémy pořádně vyšleháme.
-
Korpus rozřízneme na 3 díly, spodní pokapeme rumem a namažeme marmeládou, já použila černý rybíz. Dáme čoko krém, další díl, který pokapeme opět rumem a dle chuti můžeme zase potřít marmeládou. Překryjeme horním dílem a celý dort potřeme krémem. Ozdobíme dle fantazie. Já vanilkový krém ještě trochu obarvila žlutým barvivem, aby byla barva výraznější.