Můj medový vánoční punč

62
- reklama -

Suroviny

5 lžiček cukru krupice
10 hřebíčků
1 celá skořice
2 hvězdičky badyánu
šťáva z 1/2 pomeranče
3 plátky citrónu
2 lžíce medu
600 ml červeného vína
100 ml rumu
Plátky pomeranče na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu, vhodíme plátky citrónu, hřebíček, badyán a skořici.

  2. Přivedeme k varu a ihned odstavíme – nesmí se vařit. Sklenku ozdobíme cukrem a pomerančem, nalejeme horký punč a ihned podáváme. Punč je velmi chutný a krásně vás zahřeje.

Poznámka od kuchařky

http://dobrotynakazdyden.eu/ – na těchto stránkách najdete mé recepty