Můj boršč v PH

42
- reklama -

Suroviny

400 – 500 g vepřové plecko
500 g hlávková kapusta – zelí
2 – 3 ks červená repa
2 ks brambory
1 mrkve
1 petržel
celer kousek
1 cibule
3 stroužky česneku
2 ks bobkového listu
černé koření
pepř
sůl
200 ml rajčatové šťávy
mouka na zahuštění
voda
kostka masoxu
zakysaná smetana na servírování

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1×1 cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do PH, osolíme, okoreníme – opatrne!

  3. Pridáme bobkový list, paradajkovú šťavu, rozdrobíme masox, zalejeme vodou – aby všetko bolo zakryté.

  4. Nastavíme HIGH 5 hod. Necháme variť, nevšímame si PH.

  5. Potom premiešame, zmiešame trochu polohrubej múky so studenou vodou, vlejeme do hrnca, pridáme horúcu vodu, premiešame a dochutíme. Ešte varíme HIGH ďalších 30 min.

    Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
    Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme s kyslou smotanou.

Ja som dnes varila boršč na zajtra, tak pridávam, kým mám všetko v pamäti.