- reklama -
Suroviny
1 porce
- Těsto:
- 2 PL kokosové (mandlové) mouky
- 1 PL kokosu
- 1 PL oleje kokosového (másla)
- 1 PL sladidla (xylitol…)
- 1 vajíčko
- 1 PL zakysané smetany
- 2 PL mléka
- 0,5 KL prášku do pečiva bezlepkového
- 1 špetku soli
- Krém:
- 2 lžíce mascarpone
- 2 lžíce tvarohu tučného
- 2 lžíce šlehačky
- 1 lžička sladidla
- 2 lžíce malinového rozvaru bez cukru
Postup přípravy receptu
-
Větší a širší hrnek – já mám hranatý na polévku a je skvělý – vymažeme máslem.
Na těsto smícháme všechny suroviny, mělo by být řidší.
Nalijeme do připraveného hrnku a mikrovlníme na plný výkon asi 3,5 min.
-
Necháme vychladnout a připravíme krém vyšleháním surovin (můžeme přisladit).
-
Dortík prokrojíme dvakrát, naplníme krémem, sesadíme a potřeme krémem i svrchu.
Polijeme čokoládou a dozdobíme. Můžeme dát i ovoce, ořechy…dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Je rychlý, výborný a jako dárek by taky nezarmoutil… pro ty, kteří se stravují nízkosacharidově:).
Kuchařka: Olga Urvalkova