
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 2 KL prášku do pečiva
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 1 střední vejce
- 120 g polotučného mléka
- 120 g olivového oleje (extra vergine)
- 1 tabulka hořké čokolády (pokud zdobím krémem, nedávám čokoládu)
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2,5 vanilkového pudingu
- 3 žloutky
- 350 g cukru krupice
- 650 g másla
- Rum podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Smíchám mouku s práškem do pečiva a proseji do mísy, přidám cukr krupici a vanilkový cukr. Všechny suché ingredience promíchám.
-
V mléce rozmíchám vejce a vliji do mísy spolu s olejem.
-
Těsto pořádně umíchám, až vznikne krásně hladké, ale tužší těsto.
-
Papírové košíčky plním asi do poloviny a nahoru zatlačím nasekanou hořkou čokoládu. Pokud zdobím krémem (může být i dortový krém), nedávám čokoládu.
-
Vložím do trouby vyhřáté na 200 °C a peču 15 – 20 minut. Troubu není radno během pečení otvírat. Z této dávky udělám asi 12 muffinů.
-
Krém: v troše mléka rozmíchám pudinky s trochou cukru a přidám do žloutků rozmixovaných v mléce. Za stálého míchání vařím v parní lázni do zhoustnutí.
-
Vyšlehám jemně máslo a pomalu přidávám vychladlou uvařenou kaši. Pořádně vyšlehám.
Poznámka od kuchařky
Zarovnám povrch muffinů a trezírovací špičkou s podélným řezem dělám na muffiny růže. http://www.majamotti.eu