„Muffiny“ s rajskou

58
- reklama -

Suroviny
12 ks

Muffiny:
1/2 kg kureci mlete maso
3 plátky tmavého toustového chleba – natrhat
trochu mléka na navlhčení toustů
1 vejce
strouhanka dle potřeby
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
5 stroužků česneku
Rajská:
3 lžíce oleje
2 lžíce másla
hl. mouka
cukr
280 g rajské protlaky
sůl
tymián
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Muffiny – klasická masová směs:
    1/2 kg kuřecího mletého, 3 plátky tmavého toust. chleba – natrhat, trochu mléka na navlhčení toustů, 1 vejce, strouhanka dle potřeby, sůl, pepř, mletý kmín, majoránka, 5 stroužků česneku.

  2. Tousty navlhčíme mlékem, přidáme ostatní suroviny, smícháme, zahustíme podle potřeby strouhankou, lžící nandáme do olejem vymazaných „muffinků“ – množství stačí přesně na 12 ks v silikonové formě. Mokrou rukou ještě můžeme nahoře dotvarovat a uhladit.

  3. Rajská:
    3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, hl. mouka, cukr, 2 x 140 g rajské protlaky, sůl, tymián, mletá skořice.

  4. Rozehřejeme olej a máslo, přidáme hl. mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme cukr (asi 3 velké lžíce) a chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme dohladka, přidáme protlaky, sůl, koření, pořádně provaříme, příp. dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami či knedlíčkem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že jde o klasický recept, ale přidávám spíš jako nápad na zpracování mletého masa. Nerada ho smažím, je pak nasáklé tukem, a jsem líná tvarovat karbanátky na plech (navíc nemám ráda zapatlané ruce od masa), tak mne dnes napadl tento trik – snad někoho zaujme. Vhodné nejen pro líné kuchařky, ale i pro začátečníky.

http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/