
Suroviny
12 porcí
- 2 hrnky (250 g) hladké mouky
- 1/3 hrnku (65 g) hnědého třtinového cukru
- 1/3 hrnku (65 g) krupicového cukru
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 hrnku (113 g) másla rozpuštěného a lehce vychlazeného
- 2 vejce
- 2/3 hrnku (160 ml) plnotučného mléka
- 1,5 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 150 g mléčné čokolády nakrájené nadrobno
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 205°C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými košíčky.
Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme stranou. -
V míse kuchyňského robotu ušleháme cukry a vejce do pěny. Přidáme vychlazené rozpuštěné máslo, mléko a vanilku.
Vmícháme suché suroviny a dobře promícháme.
2 lžíce nasekané čokolády odložíme stranou a zbytek lehce vmícháme do těsta.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch nasypeme cca 1/2 lžičky nakrájené čokolády. -
Pečeme v předehřáté troubě 17 až 20 minut , nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinu není po vytažení suchá.
Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě. -
Muffiny uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Při pokojové teplotě spotřebujeme za 2 – 3 dny, v lednici za cca 5 dní. Po vyndání lednice je můžeme dát na pár vteřin do mikrovlnky rozehřát.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz