Muffinky s čokoládou

76
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
120 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
40 g změklého másla
80 – 100 ml mléka (dle potřeby)
1 vejce
špetka soli
100 g čokolády (tabulka)
Dle chuti:
sušené ovoce, kokos …

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s cukrem a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, kromě bílku, který vyšleháme do tuha. Sníh opatrně přimícháme do těsta spolu s na kousky nakrájenou čokoládou.

  2. Připravené těsto plníme do formiček na muffiny cca do 3/4. Dáme péct na 180°C a pečeme 15 – 20 min.

Poznámka od kuchařky

Můžeme oddělit polovinu těsta, do kterého přimícháme kakao a střídavě vrstvíme. Vzniknou dvoubarevné muffiny.