Mrkvový „sachr“ dort

107
- reklama -

Suroviny

100 g Hery
300 g cukru
3 vejce
300 g mrkve
40 g kakaa
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
meruňková marmeláda
čokoládová poleva (100 g čokolády na vaření, 50 g rostlinného tuku – rozpustit nad párou)
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hera se utře s cukrem (já dávala jen půlku a stačilo :-)), pak se přidají 3 vejce v celku. Míchá se do běla :-). Pak se přimíchá nastrouhaná mrkev, kakao, hladká mouka a prášek do pečiva.

  2. Nalije se to do máslem vymazané a moukou vysypané formy (dortová, klasická) a peče se při 180°C do hotova :D.

  3. Dort rozkrojíme, potřeme to meruňkovou marmeládou, polijeme čokoládou a zdobíme šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Já to mám jen se šlehačkou, protože jsem se nechtěla paplat s polevou. Tak příště přidám lepší foto 🙂

P.S. – Nelekněte se té mrkve, není tam vůbec cítit a chuťově je to výborný… Je to takový můj kulinářský pokus a dopadl výborně… Fakt super!!!