
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 ks větších mrkví
- kousek zázvoru
- 30 g celozrnné rýže (neuvařené)
- 75 g Ricotta
- 100 g šmakouna
- 2 ks bílek
- lžička olivového oleje
- Dále:
- sůl
- Vegeta (s mořskou řasou)
- pepř
- kari
- popřípadě chilli
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme rýži podle návodu. Mrkve očistíme a nastrouháme na hrubo, zázvor očistíme a nastrouháme na jemno, současně můžeme nastrouhat na hrubo šmakouna (či pokrájet).
-
Přidáme ostatní suroviny (až na bílky), tedy: uvařenou rýži, ricottu, olivový olej. Okořeníme dle chuti: sůl, vegeta, pepř, kari, kdo má rád ostřejší může přidat špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně pomalu zapracujeme do připravené směsi.
-
Směs přendáme do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem (popř. do silikonové formy). Dáme péct do již vyhřáté trouby, nejdříve pečeme asi při 150°C 35 minut a na posledních 10 minut přidáme troubu na 190°C.
Kuchařka: x.lenulinek.x