- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 větší mrkve
- 1 cibule
- 100 g celeru
- 1 brambor střední
- 4 lžíce smetany
- 1 rohlík
- sůl a pepř podle chuti
- 20 g másla
- chilli podle chuti
- pár kapek citronu
- parmezán dle chuti
- semínka podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme a připravíme menší hrnec. Vložíme do hrnce máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou – cca pul litru. Zeleninu vaříme cca 20 minut.
-
Rohlík nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi, můžeme zakápnout olivovým olejem. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem. A dochutíme.
-
Mrkvový krém naléváme do hlubokého talíře či misky. Dozdobíme smetanou, parmezánem či semínky a krutony.
Kuchařka: sabipupp