
- reklama -
Suroviny
- 1000 ml kuřecího zeleninového vývaru
- 800 gramů mrkve
- středně velká cibule
- 1/2 pórku
- pár stroužků česneku (záleží na chuti)
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Na másle zkaramelizujeme na jemno nasekanou cibulku, poté přidáme nakrájený pórek a chvíli podusíme.
-
Přidáme prolisovaný česnek, chvilku orestujeme (aby nezhořkl) a potom přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem a vaříme dokud mrkvička nezměkne.
-
Až je mrkev měkká, rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, zase trochu pomixujeme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Polévka chutná nejvíce chvíli odležená :o))
Kuchařka: Monikiska