- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 mrkve – cca 150 g
- 2 menší jablka
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- mléko podle potřeby
- citronová kůra
- Drobenka:
- 6 lžic polohrubé mouky
- 3-4 lžíce krupicového cukru
- 1 balení vanilínového cukru
- 100 g másla
- Dále:
- švestky
- skořice
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme na jemno, očištěná jablka na hrubo. Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy, vymazané a vysypané hrubou moukou, nebo vystlanou pečícím papírem.
-
Na těsto uložíme vypeckované švestky řezem nahoru. Posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem.
-
Drobenku smícháme a koláč posypeme.
-
Pečeme na 180 st. cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Koláč je do formy 28-30 cm.
Kuchařka: mika59