
Suroviny
větší dortová forma
- 4 vejce
- 1,5 hrnku rostlinného oleje
- 2 hrnky cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky mleté skořice
- 3 hrnky nastrouhané mrkve na větší slzičky
- 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
- cukr moučka na posypání
Postup přípravy receptu
-
V míse rozšleháme vejce s olejem a oběma cukry, pak do směsi přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, skořicí a znova lehce prošleháme.
-
Nakonec přidáme mrkev i se šťávou a nasekané ořechy a promícháme už jen vařečkou, těsto je hutnější.
-
Dáme do velké dortové formy, nebo na plech s pečícím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů, asi 25 minut – vyzkoušíme špejlí, každá trouba peče jinak.
-
Když je koláč upečený a vyndáme ho, hned posypeme cukrem.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme koláč atraktivnější, vystříháme si kytičky, lístečky ap. rozprostřeme je na koláč a teprve cukrujeme, když budeme snímat vzorky, tak raději pinzetou, abychom tvary neporušili.
Recept je z časopisu „Glanc“, líbil se mi, že je rychlý, tak jsem ho včera vyzkoušela z poloviční dávky a je pryč, překvapil mě, jak je šťavnatý!