Mrkvový koláč s ořechy a skořicí – šťavnatý

288
- reklama -

Suroviny
větší dortová forma

4 vejce
1,5 hrnku rostlinného oleje
2 hrnky cukru krystal
1 vanilkový cukr
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky soli
2 lžičky mleté skořice
3 hrnky nastrouhané mrkve na větší slzičky
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozšleháme vejce s olejem a oběma cukry, pak do směsi přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, skořicí a znova lehce prošleháme.

  2. Nakonec přidáme mrkev i se šťávou a nasekané ořechy a promícháme už jen vařečkou, těsto je hutnější.

  3. Dáme do velké dortové formy, nebo na plech s pečícím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů, asi 25 minut – vyzkoušíme špejlí, každá trouba peče jinak.

  4. Když je koláč upečený a vyndáme ho, hned posypeme cukrem.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme koláč atraktivnější, vystříháme si kytičky, lístečky ap. rozprostřeme je na koláč a teprve cukrujeme, když budeme snímat vzorky, tak raději pinzetou, abychom tvary neporušili.

Recept je z časopisu „Glanc“, líbil se mi, že je rychlý, tak jsem ho včera vyzkoušela z poloviční dávky a je pryč, překvapil mě, jak je šťavnatý!