
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g mrkve
- 1 jablko
- 3 vejce
- 80 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 130 ml slunečnicového oleje
- 100 g hladké mouky
- 50 g posekaných mandlí (vlašské ořechy)
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- citronová kůra
- sůl
- kdo má rád, může přidat skořici
- Citronová poleva:
- 5 PL moučkového cukru
- 2 PL citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
Mrkev i jablko okrájíme a nastrouháme najemno.
V míse ušleháme vejce, cukry a olej do pěny. Přidáme nastrouhanou mrkev s jablkem, mandle, citronovou kůru, sůl a nakonec mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme. -
Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a pečeme cca 30 minut.
Na zchladlý koláč nalijime citronovou polevu. -
Poleva:
Do misky dáme cukr, citronovou šťávu a metličkou dobře promícháme. Pokud bude poleva řídká, přidáme ještě cukr.
Kuchařka: radiator