
Suroviny
- Na těsto:
- 2 hrnky mouky (můžeme mixnout polohrubou a jemnou) ideláně používám špaldovou nebo bezlepkovou
- 3 hrnky nastrouhané mrkve
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek podrcených vlašáků
- 1/2 hrnku cukru
- nahradit 4 vejce
- 2 lžičky sody
- 2 lžičky kypřícího prášku
- sůl
- skořice
- vanilkový extrakt
- Na krém:
- hrnek namočených kešu
- 1 plechovka kokosového mléka
- vanilkový cukr podle chuti
- 1 ČL vanilkového aroma
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáme tekuté a mrkev.
-
Vejce nahrazuji Vajajitem. Popravdě si myslím, že by se nic nestalo, kdyby ve směsi „vajíčka“ nebyla.
-
Směs zpracujeme a nalijeme do formy.
-
Pečeme na 180 stupňů zhruba hodinu.
-
Po upečení necháme korpus odpočinout, ideální je ho upéct den předem a nechat hezky vychladit.
-
Na krém potřebujeme alespoň 2 hodiny namočené kešu ořechy a vychlazené (ideálně přes noc) kokosové mléko.
-
Jestliže kokosové mléko dostatečně neztuhne a už jsme ho zkoušeli šlehat, tak ho stačí dát v nádobě chvíli ztuhnout do mrazáku a pak pokračovat.
-
Krém necháme chvíli odpočinout v lednici.
-
Když máme korpus vychladlý, tak na něj nainstalujeme krém. Můžeme ho dát jen nahoru, ale já ho vždy dávám i dovnitř.
-
Hotový dort posypeme nadrcenými oříšky a necháme odpočinout v lednici.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece… .









