Mrkvový dezertík

80
- reklama -

Suroviny

500 g mrkve
100 g cukru krupice
5 lžic vody
1 a půl lžice Gustinu (kukuřičný škrob)
10 lžic vody
150 ml šlehačky
100 g lískových nebo vlašských oříšků-namletých

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Dáme do hrnce a zahříváme, dokud mrkev nepustí trošku šťávy. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilinku povařit.

  2. Potom přidáme 5 lžic vody a cukr a mrkev dovaříme do měkka.

  3. Gustin s 10 lžicemi vody smícháme a přidáme k mrkvi, povaříme společně dalších 5 minut.

  4. Dáme vychladnout.

  5. Připravíme si tác nebo desku 20cm na 30cm – přibližně a vyložím folií.

  6. Vlažnou mrkev rozetřeme na folii a dáme vystydnout.

  7. Když je mrkev studená vyšleháme šlehačku a potřeme s ní mrkev a posypeme oříšky.

  8. Pomocí folie zamotáme v roládu a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Tento dezertík mě velice mile překvapil. Sice to nejde ukrojit, aby krásně vynikla roláda, ale to už je to nejmenší-ta chuť je nezapomenutelná.