
- reklama -
Suroviny
- 5 středně velkých mrkví
- 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu
- cca 7 mm silné kolečko zázvoru
- 1/2 – 1 ČL kari koření (dle chuti)
- cca 350 ml vývaru (zeleninový, slepičí)
- sušený či čerstvý tymián dle chuti
- 5 – 15 cl mléka (dle toho, jak moc je směs před mixováním hustá)
- zakysaná smetana
- dýňová semínka
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (nebo nastrouháme) a dáme vařit spolu s vývarem, kari kořením, tymiánem a pokrájeným oloupaným zázvorem. Vaříme 10 minut, poté přidáme slitou cizrnu a vaříme dalších 10 minut.
-
Přidáme mléko a rozmixujeme dohladka. Je-li polévka příliš hustá, přidáme trochu mléka či vývaru.
-
Servírujeme s 1 – 2 PL zakysané smetany a několika dýňovými semínky. Kdo má rád, přidá si krutony.
Poznámka od kuchařky
Polévku nesolím, protože cizrna byla ve slaném nálevu, vývar je slaný a v mém kari koření je také sůl.
Kuchařka: BastMetztli









