- reklama -
Suroviny
- cizrna
- špetka saturejky
- 3 střední mrkve
- 1-2 KL ghí
- špetka soli nebo solčanky
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu den předem namočíme. Ráno slijeme vodu, nalijeme novou, přidáme saturejku a cizrnu uvaříme doměkka.
-
Mrkev nastrouhme najemno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a mrkev na něm lehce orestujeme. Přidáme cizrnu, solčanku a přilijeme vodu. Necháme několik minut povařit.
-
Přidáme majoránku a pár minut necháme probublat.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Záměrně neuvádím množství cizrny, odvíjí se od toho, jestli chceme mít polévku vodovější nebo hustší.
Pokud přidáme majoránku, dochutíme solí. Pokud majoránku nedáváme, můžeme dát solčanku.
Kuchařka: Johanka128