Mrkvovo-cizrnová polévka – pro nejmenší

36
- reklama -

Suroviny

cizrna
špetka saturejky
3 střední mrkve
1-2 KL ghí
špetka soli nebo solčanky
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu den předem namočíme. Ráno slijeme vodu, nalijeme novou, přidáme saturejku a cizrnu uvaříme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Mrkev nastrouhme najemno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a mrkev na něm lehce orestujeme. Přidáme cizrnu, solčanku a přilijeme vodu. Necháme několik minut povařit.

  3. Přidáme majoránku a pár minut necháme probublat.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Záměrně neuvádím množství cizrny, odvíjí se od toho, jestli chceme mít polévku vodovější nebo hustší.

Pokud přidáme majoránku, dochutíme solí. Pokud majoránku nedáváme, můžeme dát solčanku.