Mrkvové zelí

144
- reklama -

Suroviny

hlávkové zelí (krouhané)
mrkev
česnek
křen
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do čisté vany, kterou pokryju starším prostěradlem, dám nakrouhané zelí, nakrouhanou mrkev, česnek na plátky a křen na větší špalíčky.

  2. Vše posolím a posypu celým kmínem a šlapu do té doby, dokud nezmění barvu a vypustí ze sebe vodu. (Záleží na vás, v jakém to budete dělat množství a jak vám co chutná, např. nemáte rádi křen, tak ho tam dáte méně. A jinak všeho s mírou a doplňujeme svou chutí).

  3. Později zelí vyždímám v rukách a dám do bečky a ještě zašlapu.

Poznámka od kuchařky

Vždy, jak u nás v obchodě mají krouhané zelí, tak ho koupím ve větším množství. A ostatní přísady tam přidávám jak kdy stejně, pokaždé jinak, ale je stejně dobré. Chtěla jsem dát foto, ale zelíčko došlo.