
- reklama -
Suroviny
cca 12 placiček
- 3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíci tymiánu
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme a podusíme na másle, kde můžeme přidat trošinku vody. Osolíme a dusíme cca 10 minut.
-
Pak přidáme hrášek jen na tak dlouho, aby se prohřál.
-
Směs dáme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, strouhanku, natřený česnek a tymián. Pokud máme možnost, lepší je čerstvý.
-
Vše promícháme a mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme v oleji dorůžova. Pokládáme na ubrousky, aby se odssál přebytečný tuk.
Podáváme jako přílohu k pečenému kuřecímu masu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Blesk pro ženy
Kuchařka: JanaDorazinova









