Mrkvové kaiserky

80
- reklama -

Suroviny

200-250 ml mléka
1 lžíce olivového oleje
50 g najemno nastrouhané mrkve
350 g hladké mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
1,5 lžičky soli
20 g droždí
1 vejce na potření
různá semínka na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 12 stejných kousků. Z každého kousku uválíme kuličku, vložíme ji na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut v klidu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak formičkou na kaiserky vyrazíme vzorek (nemáme-li formičku, tak kuličky trochu zploštíme a nařízneme do hvězdičky).
    Kaiserky otočíme vyraženým vzorem dolů na plech a necháme 15 minut kynout.
    Pak je zase otočíme nazpět, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15-20 minut dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Mrkev není vůbec chuťově cítit a jsou díky ní uvnitř pěkně žluté :o)

Nejdříve jsem dala 200 ml mléka a musela jsem ještě trochu přidat, takže mléko podle potřeby :o)