Suroviny
- 200-250 ml mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g najemno nastrouhané mrkve
- 350 g hladké mouky
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- 1,5 lžičky soli
- 20 g droždí
- 1 vejce na potření
- různá semínka na posyp
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 12 stejných kousků. Z každého kousku uválíme kuličku, vložíme ji na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut v klidu.
-
Pak formičkou na kaiserky vyrazíme vzorek (nemáme-li formičku, tak kuličky trochu zploštíme a nařízneme do hvězdičky).
Kaiserky otočíme vyraženým vzorem dolů na plech a necháme 15 minut kynout.
Pak je zase otočíme nazpět, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15-20 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Mrkev není vůbec chuťově cítit a jsou díky ní uvnitř pěkně žluté :o)
Nejdříve jsem dala 200 ml mléka a musela jsem ještě trochu přidat, takže mléko podle potřeby :o)