
- reklama -
Suroviny
- 1 mrkev
- sýr – nejlépe bloček goudy nebo eidamu (podle chuti)
- 1 Gervais s paprikou a rajčaty (viz fotka)
- 4 lžíce Ramy nebo Perly
- 2 lžičky zakysané smetany
- sůl
- provensálské bylinky
- špetka vegety bez glutamátu
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme najemno.
-
Z bločku sýra odkrojíme kousek podle chuti a nastrouháme najemno.
-
Mrkev a sýr dáme do mísy. Přidáme 4 lžíce Ramy (nebo Perly) a 1 celé Gervais.
-
Potom přidáme 2 lžičky zakysané smetany. Vše dobře promícháme.
-
Osolíme podle chuti, přidáme provensálské bylinky a špetku vegety.
-
Opět vše dobře promícháme.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme mít jemnější chuť pomazánky, vyměníme ochucené Gervais za neochucené pomazánkové máslo. Pokud chceme mít chuť naopak ještě výraznější, nasekáme do pomazánky pažitku.
Kuchařka: LuDea