Mrkvová polévka s drožďovými knedlíčky

151
- reklama -

Suroviny

Mrkev
mouka
droždí (může být sušené)
cibule
vejce
česnek
sůl
pepř
masox
majoránka
mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.

  2. Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme. Zalijeme vodou, přidáme masox, sůl, pepř a majoránku.

  3. Vaříme.

  4. Knedlíčky: Nakrájíme na jemno cibulku, kterou osmažíme v hrnci. Přidáme k ní droždí a mícháme než se směs rozlije. Poté necháme vychladnout.

  5. Po vychladnutí přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, mouku a zahustíme strouhankou.

  6. Zamícháme a tvoříme malé kuličky.

  7. Dáme do polévky a vaříme.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem do toho dala i zmraženou mrkev a hrášek a udělala kapání. Je to hustší, ale je dobrá i bez toho:-)