
- reklama -
Suroviny
- Mrkev
- mouka
- droždí (může být sušené)
- cibule
- vejce
- česnek
- sůl
- pepř
- masox
- majoránka
- mouka
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.
-
Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme. Zalijeme vodou, přidáme masox, sůl, pepř a majoránku.
-
Vaříme.
-
Knedlíčky: Nakrájíme na jemno cibulku, kterou osmažíme v hrnci. Přidáme k ní droždí a mícháme než se směs rozlije. Poté necháme vychladnout.
-
Po vychladnutí přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, mouku a zahustíme strouhankou.
-
Zamícháme a tvoříme malé kuličky.
-
Dáme do polévky a vaříme.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem do toho dala i zmraženou mrkev a hrášek a udělala kapání. Je to hustší, ale je dobrá i bez toho:-)
Kuchařka: misza