Mrkvová čalamáda pod maso

51
- reklama -

Suroviny

1/2 kg paprik červených
1/2 kg rajčat
1/2 kg mrkve
1/2 kg cibule
sklenka (0,2 l) vody
1/2 sklenky octa
1/2 sklenky slunečnicového oleje
10-12 tablet cukerínů
1 malá lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu rozsekáme v robotu na jemnější drť, dáme do hrnce a přidáme ostatní suroviny. Pokud se nám zdá směs hustá, můžeme dolít trochu vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Vaříme na středním ohni asi 2 hodiny za občasného promíchání. Skleničky plníme horkou směsí, zavíčkujeme a ihned otočíme dnem vzhůru. Dále se nemusí zavařovat.

Poznámka od kuchařky

Tato zeleninová směs je výborná pod maso, do různých gulášů, na kuře a nebo i do polévek.