Mrkvová buchta s tvarohovou peřinkou

69
- reklama -

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
200 g třtinového cukru
prášek do pečiva
250 ml mléka (podle konzistence těsta – já to dělám od oka)
80 – 100 ml oleje
1 zakysaná smetana
3 vejce
1-2 lžičky skořice
4-5 větších nastrouhaných mrkví
Na pomazání:
rybízová marmeláda nebo jahodová marmeláda – můžete použít jakou chcete – nemusí být
Krém:
2 tvarohy (500g)
1 – 2 lžíce rumu – nemusí být
cukr podle chuti
mléko podle potřeby
Na posypání:
kakao nebo nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na těsto smícháme (nejprve sypké, poté ostatní). Nastrouhanou mrkev přidáme nakonec. Těsto dáme péct na cca 180°C na 50 minut.

  2. Po vychladnutí namažeme marmeládou (pikantnější), Nemusíte, ale je to opravdu báječné s marmeládou. Na slabou vrstvu marmelády naneseme tvarohový krém.

  3. Na krém nastrouháme hořkou čokoládu nebo čokoládu na vaření nebo stačí posypat holandským kakaem.