Mrkvičkový krém od Mishky

68
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

1,5 l zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
1 kg mrkve
3 větší oloupané brambory
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžička sušeného koriandru
5 snítek tymiánu
tmavý toustový chléb na krutonky
smetana
tymián na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme.

  2. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli. Přidáme kostičky brambor i mrkve a chvíli opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15 minut do změknutí.

  3. Poté rozmixujeme, přidáme mléko, koriandr, lístky tymiánu a podle chuti osolíme i opepříme.

  4. Podáváme s opečenými krutonky, pokapané smetanou s pár lístky tymiánu. Krutonky si připravíme tak, že kostičky toustového chleba opečeme na pánvi. Je ovšem nutné hlídat, protože se snadno spálí.

Poznámka od kuchařky

Nad mrkví mnoho lidí ohrnuje nos, protože v ní vidí jídlo pro děti. Každý si hned vybaví mixované dětské příkrmy, kašičky a polívčičky, přece nic pro dospělého. Ale to je omyl. Nedávno jsem si řekla, že odhodím předsudky a vrhla se na mrkvový krém. Aby to nebylo jako kašička pro dětičky, přidala jsem koření a místo smetany použila kokosové mléko. Hotový krém je zkrátka úžasný.

http://www.facebook.com/mishkavkuchyni