Mrkvánečky

62
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky + 2 PL na vál
cca 150 g jemně strouhané mrkve
250 g sádla
Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny, tj. dobře prosátou hladkou mouku, najemno nastrouhanou mrkev a sádlo, zpracujeme v těsto.

  2. Dáme do lednice asi na 2 hodiny, ale je možné ponechat i delší dobu.

  3. Na válu, posypaném hladkou moukou, vyválíme plát cca 3 mm silný a vykrajovátkem vykrajujeme různé menší tvary.

  4. Připravíme si dostatečně širokou mísu, ve které smícháme moučkový cukr s vanilkovým.

  5. Mrkvánečky pečeme v troubě na 180 st. C několik minut do růžova a hned horké je obalujeme v připraveném cukru. Teprve poté vyrovnáváme vedle sebe a necháme např. na mřížce chladnout.

Poznámka od kuchařky

Do těsta na mrkvové cukroví se sádlem se cukr nepřidává, mrkev je totiž sladká a bohatě to stačí. Horké cukroví přímo z trouby obalte v cukru. Je velmi jemné, nadýchané, peču ho tak cca 2 týdny před vánocemi, mělo by se trošku rozležet. Pracujte s čerstvou mrkví.

www.woman-today.cz