- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek třtinového cukru
- pár kapek vanilkové esence
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- špetka soli
- 1/4 hrnku oleje
- 2 hrnky jemně strouhané mrkve
- hrst hoblinek mandlí + na ozdobu
- půl lžičky nastrouhané kůry z pomeranče
- olej a kokos na vysypání
- Na krém:
- 1 mascarpone
- 1 smetana ke šlehání
- pár kapek vanilkové esence
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 lžíce moučkového cukru
- Na ozdobu:
- čerstvé jahody
- 20 g čokolády Milka
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech vysypaný kokosem. Já použila malou koláčovou formu a srnčí hřbet. Pečeme při 180°C asi 40 minut.
-
V míse vyšleháme smetanu do tuha, přidáme mascarpone, vanilkovou esenci, vanilkový cukr, moučkový cukr a řádně promícháme.
-
Korpus necháme zcela vychladnout, potřeme ho vrstvou krému a ozdobíme pokrájenými jahodami a strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD