
- reklama -
Suroviny
- 600 g mrkve
- 2 hrsti šruchy zelné (portulák)
- 2 polévkové lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- sůl
- sójová omáčka
- černé koření
- voda
Postup přípravy receptu
-
Mrkvu očistíme, pokrájame, dáme na rozohriaty olej. Osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, sójovku, mierne podlejeme vodou. Varíme na skus.
-
Na záver pridáme prekrájanú mladú šruchu, po chvíli cca 30 sekund a vypneme zdroj tepla. Podávame napr. ako prílohu, dnes u nás ku grilovanému mäsu.
-
Zbierame mladé rastlinky šruchy, alebo použijeme koncové výhonky šruchy. Dobre ju premyjeme, odstránime prípadnú hlinu, nečistoty.
Poznámka od kuchařky
Ďalšia možnosť využitia tejto zázračnej byliny – plevelu v kuchyni.
Kuchař: magdalenka