Mrkev se šruchou

53
- reklama -

Suroviny

600 g mrkve
2 hrsti šruchy zelné (portulák)
2 polévkové lžíce oleje
4 stroužky česneku
sůl
sójová omáčka
černé koření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvu očistíme, pokrájame, dáme na rozohriaty olej. Osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, sójovku, mierne podlejeme vodou. Varíme na skus.

  2. Na záver pridáme prekrájanú mladú šruchu, po chvíli cca 30 sekund a vypneme zdroj tepla. Podávame napr. ako prílohu, dnes u nás ku grilovanému mäsu.

  3. Zbierame mladé rastlinky šruchy, alebo použijeme koncové výhonky šruchy. Dobre ju premyjeme, odstránime prípadnú hlinu, nečistoty.

Poznámka od kuchařky

Ďalšia možnosť využitia tejto zázračnej byliny – plevelu v kuchyni.