
- reklama -
Suroviny
- 5 mrkví
- středně velký tuřín
- 3 cm kořenu čerstvého zázvoru
- máslo
- kmín
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a tuřín očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
-
Na rozpuštěném másle zkaramelizujeme cukr, přidáme strouhaný zázvor, kmín, promícháme a přidáme pokrájenou zeleninu.
-
Orestujeme a podlijeme troškou vody – zelenina by neměla být potopená, jen tak 2 cm.
-
Pak podusíme doměkka, osolíme a okyselíme podle chuti a vydusíme všechnu vodu.
-
Do hotové zeleniny přidáme lžíci čerstvého másla.
Kuchařka: hosta