
- reklama -
Suroviny
1 – 2 porce
- 1 velká mrkev
- 1 velká brambora
- 8 sušených kvalitních měkkých datlí
- čerstvá feferonka dle chuti
- 2 špetky kari
- 1 PL naloženého zeleného pepře bez nálevu
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, bramboru na kostky.
-
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme mrkev a bramboru, rozdrcený česnek, kari, datle rozkrojené napůl, feferonku na plátky, osolíme. Promícháme, nepatrně podlijeme vodou.
-
Podusíme doměkka, přidáme zelený pepř a necháme už s vypnutým plamenem chvíli rozležet.
Poznámka od kuchařky
Pokud to přeženeme s feferonkou, jogurt k podávání je dobrá volba.
Můžeme podávat jako hlavní jídlo, můžeme přidat trochu jasmínové rýže, dovedu si představit i kousek minutkového masa. Ten zelený pepř je tam chuťově důležitý. Je to celé zvláštní kombinace, nemusí chutnat každému, byla to okamžitá inspirace a výsledek mě mile překvapil.
Můj recept z Labužníka včetně fotografie.
Kuchařka: Eja57