Mrkev s datlemi

57
- reklama -

Suroviny
1 – 2 porce

1 velká mrkev
1 velká brambora
8 sušených kvalitních měkkých datlí
čerstvá feferonka dle chuti
2 špetky kari
1 PL naloženého zeleného pepře bez nálevu
1 větší stroužek česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, bramboru na kostky.

  2. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme mrkev a bramboru, rozdrcený česnek, kari, datle rozkrojené napůl, feferonku na plátky, osolíme. Promícháme, nepatrně podlijeme vodou.

  3. Podusíme doměkka, přidáme zelený pepř a necháme už s vypnutým plamenem chvíli rozležet.

Poznámka od kuchařky

Pokud to přeženeme s feferonkou, jogurt k podávání je dobrá volba.

Můžeme podávat jako hlavní jídlo, můžeme přidat trochu jasmínové rýže, dovedu si představit i kousek minutkového masa. Ten zelený pepř je tam chuťově důležitý. Je to celé zvláštní kombinace, nemusí chutnat každému, byla to okamžitá inspirace a výsledek mě mile překvapil.

Můj recept z Labužníka včetně fotografie.