Mřížkový koláč z listového těsta

74
- reklama -

Suroviny

1 listové těsto (250 g)
hladká mouka na vál
marmeláda rybízová (višňová)
1 žloutek na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme (síla 3-4 milimetry) na pomoučněném válu na obdélník, polovinu potřeme pikantní zavařeninou (případně tvarohovou či makovou nádivkou), druhou polovinu vykrájíme speciálním válečkem na mřížky a přeložíme přes natřenou polovinu, okraje přitiskneme a dáme na plech.


    Zobrazit celý recept

  2. Povrch potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

  3. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.

  4. Pokud nemáme vykrajovací váleček, narýsujeme mřížky rádýlkem (vroubkované kolečko).