
Suroviny
14 porcí
- 1 rozválené listové těsto
- půl kostky tvarohu
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 1 vejce
- 28 ks malin
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 200° C.
Těsto rozdělíme podélně na polovinu a svisle na 7 obdélníčků. Spodní část každého obdélníčku přejedeme speciálním mřížkovacím válečkem, okraje všech potřeme rozkvedlaným vejcem. -
Tvaroh, smetanu, cukr, pudink a část vejce (zbytek necháme na potření) důkladně promícháme v misce. Na každou nerozřezanou část obdélníčků dáme lžičku tvarohové náplně. Na ni poklademe po dvou kusech maliny. Přehneme mřížku a přitiskneme okraje. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme zbytkem vejce a upečeme dorůžova.
-
Vychladlé koláčky lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáte mřížkovací váleček jednoduše 3 x těsto nařízněte uprostřed spodní části vodorovně nožem nebo prostě nechte obě části plné. Na chuti to rozhodně nic neubere, i když budou celé uzavřené.
Ochutnala jsem před 5 lety u kamarádky a doma hned s úspěchm vyzkoušela, pak jsem recept založila a včera náhle objevila.