Suroviny
- 1 listové těsto dle potřeby
- 500 g balené mleté hovězí maso
- 2 celá vejce
- 2 lžíce majonézy
- 2 střední mrkve
- lžíce másla
- půlka menší cibule
- majoránka
- koření Masové kuličky (od Vitana)
- pepř
- česnek
- sůl
- oregáno
- + žloutek na potření
Postup přípravy receptu
-
Mrkev postrouhám na jemném struhadle. Na másle lehce opeču nakrájenou cibuli, přidám mleté maso a postrouhanou mrkev, přidám koření dle chuti a lehce podusím. Směs nechám vychladnout.
-
Mezitím, co mi chladne masová směs, rozválím listové těsto na plátky. Utvořím obdélníčky, spodní část lehce propíchám vidličkou, aby se mi při pečení nenafoukly. Horní části mřížky krájítkem prokrajím a lehce natáhnu.
-
Do vychladlé směsi z masa zapracuji vejce a majonézu. Maso kladu na spodní pláty.
-
Kraje těsta lehce potřu prstem vodou a přiklopím horní mřížkovou část a kraje uhladím.
-
Mřížky potřu žloutkem. Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 200 °C cca 15 minut do zrůžovění kůrky těsta na pečícím papíře.
Poznámka od kuchařky
Volně podle receptu mojí mamky, která z mletého masa dělá slaný listový štrůdl.