
- reklama -
Suroviny
- směs lesních hub
- voda
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vsypeme houby a necháme cca 3-4 min. blanžírovat (převařit).
-
Poté cedníkem vyndáme do mísy se studenou vodou, tím je rychle zchladíme, přecedíme, necháme okapat a plníme do plastových misek s víčkem nebo do mikrotenových sáčků.
-
Uložíme do mrazáku.
-
Takto zpracované houby vydrží až do příští sezóny, nepředávají svoji vůni jiným potravinám na mrazáku, mají menší objem a voda v nich přemražená z nich už neudělá po rozmražení bláto.
-
Po rozmražení je propláchneme a můžeme používat jako čerstvé – kromě obalování.
Kuchařka: isindy