
- reklama -
Suroviny
- Mrkev
- celer
- petržel
- pórek
- květák
- brokolice
- hrášek
- fazolky zelené
- kukuřice
- růžičková kapusta (zelené natě)
- sáčky na tlačenku
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky nebo poloviny, podle velikosti, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu.
-
Zelené natě posekáme nadrobno, květák a brokolici rozebereme na růžičky a všechnu zeleninu postupně dáme do velké nádoby, kde jí můžeme pořádně promíchat.
-
Připravené tlačenkové sáčky směsí naplníme, uvážeme a dáme zamrazit. Potom už jen ukrajujeme – jde to dobře -vždy potřebné množství do všech polévek.
Poznámka od kuchařky
Sklidila jsem zeleninu ze zahrádky a to co nevyrostlo, jsem dokoupila a mám vystaráno na celou zimu. Osvědčily se mi tlačenkové sáčky, jsou pevné a taky skladné, pěkně se z nich ukrajuje.
Kuchařka: NADEI