Mražená polévková směs

81
- reklama -

Suroviny

Mrkev
celer
petržel
pórek
květák
brokolice
hrášek
fazolky zelené
kukuřice
růžičková kapusta (zelené natě)
sáčky na tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky nebo poloviny, podle velikosti, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu.

  2. Zelené natě posekáme nadrobno, květák a brokolici rozebereme na růžičky a všechnu zeleninu postupně dáme do velké nádoby, kde jí můžeme pořádně promíchat.

  3. Připravené tlačenkové sáčky směsí naplníme, uvážeme a dáme zamrazit. Potom už jen ukrajujeme – jde to dobře -vždy potřebné množství do všech polévek.

Poznámka od kuchařky

Sklidila jsem zeleninu ze zahrádky a to co nevyrostlo, jsem dokoupila a mám vystaráno na celou zimu. Osvědčily se mi tlačenkové sáčky, jsou pevné a taky skladné, pěkně se z nich ukrajuje.