
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 2 vajíčka
- 3 lžíce cukru moučka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 tabulka kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku – nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny.
-
Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme.
-
Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.
Poznámka od kuchařky
Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.
Podle chuti můžete před vložením do mrazáku přidat i mátu, nasekané pražené ořechy, višně naložené v alkoholu… fantazii se meze nekladou
Kuchařka: danielle72