
Suroviny
- 4 vejce
- 240 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g hladké mouky
- 1 necelý prášek do pečiva
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
-
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
-
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
-
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo – doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.
Upečený korpus necháme vychladnout.