Mramorový koláč s hruškami

42
- reklama -

Suroviny
12 porcí

250 g másla
220 g cukru
4 vejce
400 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 lžíce hruškovice
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
50 g kakaového prášku
2-3 lžíce mléka
1 konzerva půlených hrušek (480 g ovoce)
moučkový cukr na posypáni

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo ušleháme s 200g cukru. Poté postupně vmícháme vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Troubu předehřejeme na 170°C.

  3. Mouku smícháme s moučkovým cukrem a zapracujeme do těsta. Odebereme 2/3 těsta a vmícháme do ní hruškovici.

  4. Otevírací formu(o průměru 24 cm) a vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme ji světlým těstem.

  5. Kakao smícháme se zbylým cukrem a spolu s mlékem zapracujeme do zbylého těsta.

  6. Čokoládkvé těsto naplníme do zdobičky s kruhovým otvorem.

  7. V rovoměrných odstupech vstřikujeme do světlého těsta tmavé těsto ve tvaru kapek. Násadu přitom zasuneme do světlého těsta až ze dvou třetin.

  8. Hrušky vložíme do cedníku a necháme odkapat a uschnout.

  9. Půlky hrušek položíme zaoblenou stranou směrem dolů a na těstě z nich vytvoříme tvar hvězdy. Nezatlačíme do těsta.

  10. Koláč pečeme asi hodinu v troubě na dolní liště.

Poznámka od kuchařky

Na jeden kousek: 405 kcal/1705 kJ