- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 0,75 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin, nejlépe ručním elektrickým šlehačem.
-
Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně zašleháme všechno ostatní.
-
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný).
-
Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů.
-
Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu zlehka promícháme.
-
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (cca 20-25 minut).
-
Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Pozor, krájet až po důkladném vychladnutí.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-maminčiny recepty
Kuchařka: Fokuska