
- reklama -
Suroviny
12- 20 podle formy
- Suroviny:
- 280 g hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 115 g cukru krupice
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 85 g rozpuštěného vlažného másla
- 1 lžička vanilkového aroma
- 2 lžíce kakaa
- olej nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy nebo lze použít papírové košíčky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 stupňů °C . Formu na 12 muffinů vymažeme nebo vložíme papírové košíčky. Do velké mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí. Pak vmícháme cukr.
-
Ve vetší nádobě lehce vyšleháme vejce. Do nich vmícháme mléko, rozpuštěné máslo a vanilkové aroma. V mouce uděláme důlek a nalijeme do něj vyšlehanou tekutou hmotu. Opatrně promícháme, aby se všechny suroviny spojily. Nemícháme příliš intenzivně.
-
Těsto rozdělíme do dvou misek. Do jedné z nich prosejeme kakao a dobře rozmícháme. Do každé formičky dáme lžící půl kakaového a půl světlého těsta.
-
Pečeme 20 minut, dokud těsto nevyběhne a povrch není zlatohnědý a pevný na dotek.
-
Muffiny necháme ve formě odpočinout. Můžeme je podávat ještě teplé nebo je dát vychladnout.
Kuchařka: Zrzule









