Mramorové maso

102
- reklama -

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
4 vejce
4 lžíce hrubé mouky
2 kapie nakládané v oleji
2 kyselé okurky
100 g tvrdého sýra
1 dl mléka
2 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).

  3. Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.

  4. Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.

  5. Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís – krájíme tenčí plátky.

    Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.