
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg vepřové kýty
- 4 vejce
- 4 lžíce hrubé mouky
- 2 kapie nakládané v oleji
- 2 kyselé okurky
- 100 g tvrdého sýra
- 1 dl mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
-
Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
-
Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
-
Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
-
Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís – krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Kuchařka: tejaja









