Mramorové brownies

61
- reklama -

Suroviny

200 g kvalitní tmavé čokolády
200 g bílé čokolády
250 g másla
4 vejce
300 g třtinového cukru
150 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Čtvercovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  2. Do jedné mísy nalámeme tmavou čokoládu a do druhé bílou.

  3. Ke každé přidáme 1/2 másla a rozpustíme ve vodní lázni.

  4. Do každé mísy přidáme 150g cukru 2 vejce a vyšleháme dohladka.

  5. Do tmavé směsi přidáme 50g mouky a do světlé 90g.

  6. Obě těsta nanášíme po lžících do připravené formy a střídáme tmavé a světlé těsto.

  7. Nakonec protáhneme špejlí, aby vznikl mramorový efekt. Pečeme 35 minut.

  8. Po upečení necháme moučník dostatečně vychladnout, protože je velice křehký i po vychladnutí. Můžete ještě polít polevou, ale není to třeba :).

Poznámka od kuchařky

Použijte opravdu kvalitní tmavou čokoládu, jsem zastáncem značky Lindt.