
- reklama -
Suroviny
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 200 g bílé čokolády
- 250 g másla
- 4 vejce
- 300 g třtinového cukru
- 150 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Čtvercovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
-
Do jedné mísy nalámeme tmavou čokoládu a do druhé bílou.
-
Ke každé přidáme 1/2 másla a rozpustíme ve vodní lázni.
-
Do každé mísy přidáme 150g cukru 2 vejce a vyšleháme dohladka.
-
Do tmavé směsi přidáme 50g mouky a do světlé 90g.
-
Obě těsta nanášíme po lžících do připravené formy a střídáme tmavé a světlé těsto.
-
Nakonec protáhneme špejlí, aby vznikl mramorový efekt. Pečeme 35 minut.
-
Po upečení necháme moučník dostatečně vychladnout, protože je velice křehký i po vychladnutí. Můžete ještě polít polevou, ale není to třeba :).
Poznámka od kuchařky
Použijte opravdu kvalitní tmavou čokoládu, jsem zastáncem značky Lindt.
Kuchařka: terunka