- reklama -
Suroviny
- jelita
- jitrnice
- kysané zelí
- česnek
- strouhaná houska
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou.
-
Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a překrájíme, oloupeme větší množství česnekových stroužků.
-
A klademe do pekáče střídavě oba prejty a zelí.
-
Nakonec trochu projedeme špejlí, aby se vše mramorově promíchalo. Podle chuti zastrkáme do pokrmu česnekové stroužky – evokují mandličky a upečeme. K tomu chleba, pivo a případně kamarádi.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem měla na jiných stránkách několik let, smazala jsem ho před časem a dávám sem.
Kuchařka: zizala