
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vanilkové cukry
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 kypřící prášek
- kakao
- višňový džem (nebo jakákoliv marmeláda – dle chuti každého)
- krém:
- 500 g tvarohu (mol. v kelímku, ten je nejlepší)
- vanilkový cukr
- cukr (podle chuti)
- smetana na šlehání (modrá)
- Granko (na ozdobení)
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Vejce s cukrem začneme šlehat, postupně přidáváme nejprve olej a 2 vanilkovými cukry a po částech hrnek mléka a dva hrnky pol. mouky a kypřícím práškem. Na plech vlijeme půlku těsta a do druhé půlky dáme kakao a zamícháme. Poté dolijeme do plechu a dáme péct.
-
Krém: Ze smetany uděláme šlehačku. Ušleháme tvaroh s cukrem. Dosladí si tvaroh každý sám. Pak po částech ručně vmícháváme ušlehanou šlehačku.
-
Na vychladlou bábovku dáme džem, nejradši mám višňový. Pak dáme krém a zasypeme grankem.
Poznámka od kuchařky
Tohle dělám hodně často. Návštěvy mi předem volají, ať upeču. Z těsta se dá udělat i bábovka.
Kuchařka: 147barborka









