- reklama -
Suroviny
- brambory na kaši
- mléko
- tuňák v oleji
- mrkev
- cibule
- rukola nebo polníček (nebo obojí)
- sůl
- voda na vaření
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory bez slupky, připravíme nastrouhanou mrkev a plechovku s tuňákem. Olej potřebovat nebudeme, protože mrkev osmahneme na tom oleji z plechovky a dáme stranou. Nemusí být teplá, až budeme dělat oblohu.
-
Až se uvaří brambory, tak scedíme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši. Zatím na pánvičce po mrkvi osmahneme cibulku a přidáme tuňáka. Stačí pár minut.
-
Důležité je zdobení. Takže první kaši, do ní důlek, do důlku tuňák s cibulkou a kolem mrkev. Proto MR-KA-TU. Jako Mrkev, Kaše, Tuňák. To jsme vymyslely s mamkou, když jsme měly lenoru a nechtělo se nám do obchodu a tohle bylo jediný, co jsme doma našly:-) Ozdobit můžeme něčím zeleným, co v najdeme v lednici. Třeba rukolou.
Kuchařka: Olí