- reklama -
Suroviny
- Na korpus do koláčové formy :
- 3 vejce
- 2 PL horké vody
- 70 g cukru krupice
- 70 g mandlové mouky (nebo polohrubé)
- špetka prášku do pečiva nebo jedlé sody
- Na náplň :
- 2 balení vanilkového pudinku + mléko podle návodu
- 150 g másla
- ovoce podle každého (jahody, banány)
- brusinková marmeláda na korpus
- olej na formu
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem a 2 PL horké vody prošleháme do pevné konzistence. Přimícháme mouku se špetkou sody (nebo se špetkou prášku do pečiva).
-
Těsto nalijeme do keramické formy, kterou vymažeme olejem a dáme péci do rozehřáté trouby na 170°C. Pečeme dozlatova. Zkoušíme špejlí.
-
Upečený a vychladlý korpus potřeme marmeládou. Poklademe dokola plátky jahod a banánů. Korpus s ovocem přelijeme uvařeným vanilkovým pudinkem smíchaným s máslem. Ozdobíme ovocem a dáme do chladu.
Kuchařka: Ivace64