- reklama -
Suroviny
- 1 čokoláda Margot s příchutí jablek a skořice
- 3 jablka
- 1 lžička mleté skořice
- 1 skořicový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml rumu
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 kelímek pařížské šlehačky
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 vejce
- tuk na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- Na dokončení:
- 1 kysaná smetana
- 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme.
-
Vmíse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, nastrouhanou Margotku, šlehačku, mléko a olej.
-
Vše pořádně promícháme, nakonec přidáme nastrouhaná jablka.
-
Opět promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 35-45 min. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak.
-
Smícháme si kysanou smetanu s mletou skořicí a namažeme na horký koláč.
Poznámka od kuchařky
Hrnek: 250 ml
Kuchařka: suslajda