Moučník margotka s chutí jablek a skořice

48
- reklama -

Suroviny

1 čokoláda Margot s příchutí jablek a skořice
3 jablka
1 lžička mleté skořice
1 skořicový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml rumu
1/2 hrnku třtinového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 kelímek pařížské šlehačky
100 ml mléka
100 ml oleje
2 vejce
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Na dokončení:
1 kysaná smetana
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vmíse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, nastrouhanou Margotku, šlehačku, mléko a olej.

  3. Vše pořádně promícháme, nakonec přidáme nastrouhaná jablka.

  4. Opět promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 35-45 min. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak.

  6. Smícháme si kysanou smetanu s mletou skořicí a namažeme na horký koláč.

Poznámka od kuchařky

Hrnek: 250 ml