Motýlí dort s Mickey Minnie

47
- reklama -

Suroviny

Olejový korpus:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru písek
4 vejce
2 rovné lžičky prášku do pečiva
10 lžic oleje
8 lžic horké vody
špetka soli
špaldový krém:
250 ml mléka
3 lžíce špaldové mouky
250 g másla
3 lžíce cukru moučka
jahodová marmeláda
jahodový kompot
falešná marcipánová hmota
potravinářská barviva
vypichovátka motýlů
jedlý papír s motivem
jedlé lepidlo

Postup přípravy receptu

  1. Korpus upečeme podle návodu viz poznámka.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém: Mouku rozmícháme v mléku, svaříme za stálého míchání do husté kaše a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, po částech všleháme vychladlou špaldovou hmotu.

  3. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, namažeme marmeládou, potřeme krémem (cca 1/5 si necháme stranou) a poklademe půlkami jahod.

  4. Přiklopíme vrchní díl, lehce přitlačíme a dort pomažeme po stranách i nahoře tenkou vrstvou zbytky krému.

  5. Dáme na 1 hod. do lednice ztuhnout.

  6. Marcipánovou hmotu (výroba viz poznámka) vyválíme, dort potáhneme, okraje začistíme a přilepíme jedlý papír (ostřihneme podle naznačeného tvaru, natřeme zespodu lepidlem, položíme na potažený dort a vrchní část přetřeme opět lehce lepidlem).

  7. Nakonec ozdobíme vypichovanými motivy motýlů.

Poznámka od kuchařky

Postup na korpus na http://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korp…

Postup na marcipánovou hmotu na http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc…

Špaldovou mouku do krému používám jako náhradu oříšků, krém má podobnou chuť a oříškoví alergici se radují 🙂